als Educatief Ontwikkelaar

Wil je me steunen? En elke maand een leuke nieuwe video ontvangen met kinderliedjes? Via patreon heb ik een account aangemaakt. En voor 3,50 per maand kun je me steunen. Geef het ook door aan iedereen die geïnteresseerd zou zijn in muzieklessen voor kinderen van 1 tm 12 jaar.

Bedankt!

https://www.patreon.com/user?u=85053421&fan_landing=true&view_as=public

Marieke ontwikkelt educatiemateriaal voor uiteenlopende muzikale projecten. Zo maakte ze educatief materiaal voor ‘De Cola Cantate van Bach’ en voor de familievoorstelling ‘Hans en Grietje’.

Voor het Parnasses ensemble heeft Marieke educatief materiaal ontworpen bij het project ‘De Cola Cantate van Bach’. De koffiecantate is hertaald door Alice van Zwolschen en geregisseerd door Rata Kloppenburg. Het project is bedoeld voor groep 5/6/7 van basisscholen en heeft tot doel de kinderen de oren en ogen te doen openen voor de muziek van de componist J.S. Bach. Meer…

Meer… Dit gebeurt op verschillende manieren: De kinderen krijgen een workshop waarin ze leren zingen, een speciaal hiervoor gecomponeerd lied (door N. Smit) aanleren, op een speelse manier bezig gaan met de thematiek van de koffiecantate. Daarnaast komen enkelen van de musici van het Pernasses ensemble in de klas om de instrumenten te laten horen en met de kinderen samen te musiceren. De kinderen krijgen aan het begin van het project een leerlingenboekje, waarin ze informatie krijgen over de stijlperiode Barok, het leven van Bach en de thematiek van de koffiecantate. Daarnaast leren de kinderen hoe Bach woorden muzikaal uitbeeldde en hoe ze dat zelf kunnen doen. Bij elk informatief onderdeel zijn er creatieve en praktische opdrachten toegevoegd die de informatie verlevendigen. Dit heeft tot doel de kinderen zo goed mogelijk voor te bereiden op de uitvoering van de `Cola Cantate´. De kinderen zullen een actieve rol spelen in deze voorstelling, omdat ze het slotlied mee zullen zingen en een deel van de kostuums zullen maken.

Kijk hier voor een aantal pagina’s van het materiaal: De Cola Cantate van Bach (boekje voor de kinderen) | De Cola Cantate van Bach (docentenhandleiding)

Marieke heeft ook educatief materiaal gemaakt voor de voorstelling ´Hans en Grietje´ in opdracht van Moving Arts. Het project is bedoeld voor groep 3 t/m 8 van de basisschool en heeft tot doel de kinderen voor te bereiden op de voorstelling.

Kijk hier voor een aantal pagina’s van het materiaal: Lessenserie: Hans en Grietje