als Muziekdocent

Marieke is werkzaam als muziekdocent op de Montessorischool Leidschenveen en Montessorischoool Nieuw Vreugd en Rust. Daarnaast geeft zij regelmatig inleidingen en workshops voor verschillende organisaties (zie het kopje ‘Muzikale workshops’).

Vakdocent Muziek

Sinds 2008 is Marieke werkzaam als muziekdocent op de Montessorischool Leidschenveen en sinds 2015 op  Montessorischoool Nieuw Vreugd en Rust. Dit zijn beide scholen waar kunst en cultuur leeft. Marieke geeft algemene muziekles aan alle klassen, dirigeert het schoolkoor en -orkest en geeft een aantal workshops.

In de bovenbouw hebben de kinderen de mogelijkheid te kiezen voor een specialistische workshop (denk aan: Speel in je eigen band, Componeren, Schrijf je eigen lied, Maak je eigen hoorspel, Rap & Beatbox, etc). En natuurlijk begeleidt zij de groep 8 musical, kerstvieringen, sinterklaasvieringen, koningsspelen, kinderboekenweek en andere activiteiten.

Elk jaar rond mei/ juni maakt ze opnames in een professionele studio met kinderen die spelen in één van de schoolbands. Hieronder een foto en een opname van de band Most Wanted. De band bestond uit Eva (zangeres, 12 jaar oud), Martijn (keyboard/djembé/gitaar/zanger, 11 jaar oud), Tommy (piano/keyboard, 11 jaar oud), Luc (drums/beatbox, 11 jaar oud) en Rohan (gitaar/rapper, 11 jaar oud).

Bij de opname van de CD van Most Wanted
Marieke met Eva en Martijn tijdens de opname van het nummer ‘Lazy Song’.

Luister hieronder naar een fragment van de schoolband ‘Most Wanted’.

 

 

Muzikale workshops

Marieke heeft muzieklessen en muzikale workshops gegeven aan het MCO, het Koorenhuis, de Anton Philipszaal, het Residentieorkest, het Parnassus ensemble, TRIAS, en anderen. Deze workshops hebben steeds een andere muzikale invulling (klassieke concerten voorbereiden, componeren, improviseren, eigen liedjes schrijven, zingen, etc).