als Muziektheatermaker

Mama Waan

DW0631545140569

Mama Waan is een muziektheaterkwartet opgericht in november 2017. Nog nat achter de oren dus. De allereerste voorstelling in het vroege voorjaar van 2018 en een eerste tournee alweer enkele maanden later. In de zomer vertrokken zij naar Noord-Frankrijk om daar op straat interactief muziektheater te brengen. Zoals Walther, onze toetsenman, droogjes omschreef: “goh, wel leuk, hoe dit ontploft…”.

Het kwartet klopt aan alle kanten: vier musici die elkaar prachtig aanvullen, in muzikale ideeën, acteren, energie, etc. Viool, toetsen, slagwerk en fagot. Twee mannen, twee vrouwen. Vier karakters op het podium.

Het startpunt voor Mama Waan was muzikale improvisatie: gewoon lekker vrij een middagje muziek maken. Tijdens de eerste repetitie was er zo’n enorme klik, dat al snel een halve voorstelling was geboren: sketches, muziek, theater, zang, alles viel op zijn plek. Dit zorgde voor een enorme stimulans om de ideeën door te ontwikkelen en de ambitieuze plannen van dit ensemble waar te gaan maken.

Het kwartet bestaat uit Anita Buitelaar op snaren, Walther Eichler op toetsen, Marcel Heijnen op vellen en Marieke voor de Wind op rieten.

Tijdens het maken van deze voorstelling werd Mama Waan gecoacht door Sanne van Delft (Wereldband).

https://www.facebook.com/mamawaan/

Lee Belle

lee belle (2)

Lee Belle bestaat uit 3 gepassioneerde muzikanten: Natasja Lucas (zang), Marieke voor de Wind (piano) en Vanessa Brockotter (gitaar, basgitaar).

Lee Belle houdt van verhalen vertellen en speelt prachtige, intieme Nederlandstalige liedjes die je raken tot op het bot (als je het toelaat). Het repertoire is voornamelijk zelf geschreven, met af en toe bestaand repertoire ertussen, dat bewerkt, vertaald en opnieuw gearrangeerd is.

Vanuit het hart geschreven en gemusiceerd. Kleine verrassende ballads, Spaans gitaar, Memphis Blues, de muzikale ingangen zijn veelzijdig en divers.
Échte, eerlijke muziek met teksten die ‘levensherkenbaar’ zijn.
Kom genieten en laat je meevoeren op de achtbaan van emoties, door deze ‘all women band’!

 

https://www.facebook.com/LeeBellemuziek/

Instagram: lee.belle.muziek